Overwinning in Polen!!

Overwinning in Polen!!

Styby heeft zijn eerste overwinning in de UCI World Tour beet. Onze favoriet toonde zich de snelste in de derde etappe van de Ronde van Polen door de Italianen Francesco Gavazzi en Sacha Modolo te kloppen in de sprint. Het is al de tweede zege voor Zdenek dit seizoen.

De etappe liep over iets meer dan 200 kilometer van Kedzierzyn naar Cieszyn, nabij de Tsjechische grens. "En dat was een enorme motivatie voor me. De mensen schreeuwden me vooruit. Het deed goed om nog eens in eigen land te koersen op dit niveau."

Maar voor het zo ver was, moest er veel gewerkt worden. "Het was lastig om de vroege vlucht terug te pakken. We moesten met verschillende teams samenwerken en gelukkig is dat gelukt. In de finale reed een groep met Matteo Trentin weg. Een andere groep ging in de tegenaanval en ik sprong mee."

Zdenek werkte uiteraard niet mee. "Om de vlucht van Matteo te beschermen. En omdat we met Greg Van Avermaet een gevaarlijke klant voor het klassement mee hadden. Toch smolt alles uiteindelijk weer samen en zou er op het einde gespurt worden."

"Matteo zette Michal Kwiatkowski en mij in de beste positie net voor de kasseien op een kilometer van de streep. Ik liet daarna Francesco Gavazzi en Moreno Moser passeren en wachtte het juiste moment af. En dat was net voor de laatste bocht. Ik zette me op kop, spurtte en won."

Styby mocht het zegegebaar maken, en dat voor de tweede keer dit seizoen, na ritwinst in de Vierdaagse van Duinkerke. "Maar dit is toch een ander niveau. Dit is mijn eerste overwinning in de UCI World Tour. Een belangrijke stap in mijn carričre. Het geeft me veel vertrouwen."
By on 12/07/2012