Kwiatkowski pakt gele trui

Kwiatkowski pakt gele trui

Na twee lange etappes stond er vandaag een relatief korte etappe over 127 kilometer op het menu in de Ronde van Polen. Omega Pharma-Quick Step deed het net als gisteren goed en bezorgde de Pool Michal Kwiatkowski de leiderstrui.

De start van de vierde etappe werd gegeven in Bedzin en de aankomst lag 127 kilometer verderop in Katowice. Een vroege vlucht werd door Zdenek en zijn ploegmaats snel tot de orde geroepen, want onderweg lag een belangrijk tussenpunt.

Omega Pharma-Quick Step leidde Kwiatkowski naar de eerste plaats bij de tussensprint en dat leverde hem genoeg bonificatieseconden op om de leiderstrui van Moreno Moser over te nemen. "Dat hebben we goed gedaan", klonk het kort maar bondig vanuit Katowice.

In de eindsprint kon Styby zich vervolgens niet mengen. Hij eindigde als 42e. Morgen lopen de wegen weer iets meer op en dus is de kans op een nieuwe sprint heel klein. "We zullen de trui proberen te verdedigen. Het zal lastig worden, maar ik zie het wel zitten", besloot onze kampioen.
By on 13/07/2012