Atak v kopci úspěch nepřinesl

Atak v kopci úspěch nepřinesl

V královské etapě závodu Kolem Valónska se Zdeněk pokusil o atak v posledním kopci, protože chtěl poskočit v pořadí, ale čtyři kilometry před cílem byl pohlcen pelotonem.
„Odjel jsem sám na začátku stoupání, pak mě ve druhé pùlce kopce dojeli ještě Di Luca, Betancur a Morabito. Ale bohužel nám to nevydrželo až do konce a sjeli nás. Je to škoda, protože to v podstatě byla jediná šance, jak se dostat v pořadí dopředu. Rozdíly jsou na tomhle závodě minimální a je to nacpané do vteřin,“ řekl Štyby.
V pondělní královské etapě byl klasifikován na 8. místě, dnes rozhodoval o vítězi sprint celého balíku. „Zkoušel jsem na prémii na 26. kilometru urvat bonifikaci, díky které bych skočil do desítky. Ale bohužel jsem byl čtvrtý a nezískal jsem ani vteřinu. Chtěl bych poděkovat týmu, který pro mě stejně jako v pondělní etapě skvěle pracoval,“ uvedl Zdeněk.
V dnešní etapě odjela po 40 kilometrech skupina. „Měli jsme tam z našeho týmu Juliena Vermoteho, což bylo skvělé. Bohužel byli chyceni pět kilákù před cílem,“ dodal Zdeněk po 215 kilometrech v sedle. Skončil na 41. místě ve stejném čase jako vítěz a prùběžně mu patří 17. příčka se ztrátou 15 vteřin na vedoucího Itala Nizzola.





By on 24/07/2012