Missie mislukt

Missie mislukt

In de Ronde van Wallonië waren de renners gisteren toe aan de lastigste etappe. Er waren acht hellingen in het parcours opgenomen, waaronder de Côte de Wanne en de Côte de Stockeu uit Luik-Bastenaken-Luik. Styby mengde zich en trok in de aanval.

"Het was een belangrijke etappe met het oog op het klassement. Ik had me voorgenomen om het te proberen in de finale en dat lukte. De benen voelden goed, ik kreeg veel steun van de ploegmaats en trok dan ook in de aanval op de laatste klim."

Helaas: het mocht niet zijn. "Een paar man met onder andere Danilo Di Luca kwam terug, maar ook een uitgedunde groep volgde. Ik werd gegrepen op vier kilometer van het einde. Er volgde een sprint, maar daarin raakte ik niet meer verder dan een negende plaats."

Styby steeg naar een negentiende plaats in het klassement en probeerde via bonificatieseconden hogerop te geraken in de vierde etappe. "De ploeg werkte weer uitstekend en enkele jongens trokken de spurt aan. Ik kon het werk jammer genoeg niet afmaken en werd vierde. Geen bonieseconden dus."

"De rest van de wedstrijd was ook nog vrij lastig. Pas na een kilometer of veertig reed de goede vlucht weg. We hadden Julien Vermote mee en dat zette de rest van de ploeg in een zetel. Op vijf kilometer van het einde kwam alles samen en werd er gespurt."

Morgen volgt de laatste etappe naar Perwez. Hopelijk lukt het Zdenek, die nu zeventiende staat, dan wel om enkele plaatsen op te schuiven in het klassement. Daags na de Ronde van Wallonië zal hij aantreden in het criterium van Herentals.
By on 24/07/2012