Snelle laatste etappe in Wallonië

Snelle laatste etappe in Wallonië

De Ronde van Wallonië zit erop. Danilo Napolitano was in de slotrit voor de derde keer de snelste en diens landgenoot Giacomo Nizzolo werd niet meer uit de gele trui gereden. Styby toonde zich in de slotrit, maar kon geen potten breken.

"Het was weer een snelle en lastige etappe", zuchtte onze Tsjech na afloop. "Je zou denken dat het een makkelijk te controleren etappe zou worden, maar dat was het dus niet. Het duurde tot kilometer 92, na twee uur, voor de vlucht van de dag weg kon rijden."

Styby probeerde daarvoor nog een gooi te doen naar bonificatieseconden aan de tussensprint. "Ik ben een aantal keer gaan aanvallen, maar raakte gewoon niet weg. Ik ben dan ook in het peloton geëindigd. Jammer dat deze ronde, die heel mooi is, aan de hand van die bonificatieseconden beslist moet worden."

"Toch wil ik graag Nizzolo en zijn ploeg RadioShack feliciteren. Ze hebben de laatste paar dagen veel werk verricht. Wat mezelf betreft: ik werd 21e in het eindklassement. Morgen start ik in het criterium van Herentals, waarna ik naar Tsjechië trek om er te trainen."
By on 25/07/2012