Een test bergop

Een test bergop

De zesde etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door leider Joaquim Rodriguez. De Spanjaard toonde zich de sterkste op de slotklim van de Fuerte del Rapitán. Styby probeerde de favorieten zo lang mogelijk te volgen, maar verloor anderhalve minuut.

"Ik wilde vandaag eens testen hoe ver ik mee kon gaan met de grote mannen", klonk het na afloop. "Op tien kilometer van de aankomst was er een klim van derde categorie en die wist ik goed te overleven. Maar de slotklim bleek toch nog andere koek."

Zdenek verstopte zich achter Contador, Froome, Rodriguez en Valverde. "Gewoon om te proberen. Maar op anderhalve kilometer van de top moest ik er toch af. Ik verloor een minuut en 38 seconden. Als ik mijn eigen tempo had gekozen, was ik zeker tien minuten later binnen gekomen."

"Ik weet dat ik niet de kracht heb om een Contador te kloppen. Die mannen wegen ook nog eens tien kilo minder dan mij. Hoe dan ook is het eens een goede les geweest. Het was trouwens ook voor het eerst dat ik eens de kans had om samen met die mannen een klim op te rijden."

Meer van dat in de toekomst? "Ik zal nooit een grote klimmer worden, maar ik wil wel sterker worden. Het is misschien een beetje hetzelfde zoals in de cross. In het begin kon ik soms ook maar vijftig minuten volgen. Twee jaar later kon ik iedereen al verslaan."
By on 24/08/2012