Pijn en een overwinning

Pijn en een overwinning

De zestiende etappe in de Ronde van Spanje was een hele zware. Op stroken tot 24% op de slotklim naar Valgrande-Pajares stonden veel renners bijna helemaal stil. Toch haalde iedereen, en dus ook onze Styby, de top. Dat wel op een halfuur van de winnaar. "Ik ben dood", zuchtte Zdenek na de rit.

"Er is ook goed nieuws", vertelde Styby verder met een lach op het gezicht. "Met Dario Cataldo hadden we bij Omega Pharma-Quick Step een man mee in de vlucht en hij won ook de etappe. Daar moeten we nu moed uit putten voor de rest van de Vuelta. Maar eerst nog die rustdag."

De etappe van vandaag zal morgen wel nog in de kleren hangen. "We zijn weer ongelofelijk snel van start gegaan. En dan moesten die vier beklimmingen nog komen. Het was alles behalve makkelijk. Maar eens Dario vertrokken was met Thomas De Gendt, keerde de rust toch even in het peloton terug."

Samen met De Gendt reed Cataldo vijftien minuten weg. Het sein voor Saxo Bank om de achtervolging op gang te zetten. "Op de op een na laatste beklimming van de dag ontplofte het peloton. De renners waren overal te zien. Ik koos voor de bus en kwam een halfuur na de winnaar over de streep."

De benen voelen niet meer zoals in het begin van de Vuelta. "Ik ben nu echt wel dood. De verplaatsing na de etappe is ook niet niks. We zijn lang onderweg geweest. En door die lange transfer is het ook laat eten en laat gaan slapen. Iemand die dit nog niet heeft meegemaakt, kan zich niet inbeelden hoe dit is."

Foto Š tdwsport.com
By on 03/09/2012