Plan mislukt

Plan mislukt

De negentiende etappe in de Ronde van Spanje bracht de renners weer een stuk dichter bij hoofdstad Madrid. In La Lastrilla kregen de aanvallers een mooie kans op een ritzege. "En daar hoopte ik bij te zijn. Maar het is niet gelukt en dus ben ik teleurgesteld."

Het peloton koos voor een relatieve rustdag en reed lang aan een gemiddelde van om en bij de 35 kilometer per uur. In de finale liepen de wegen iets meer op en af en dus was een massasprint uit den boze. "Ik dacht dat die slotfase mij wel moest liggen en dus wilde ik graag iets proberen."

"Maar op twintig kilometer van het einde liep het mis. Het peloton brak in twee en niemand van onze ploeg zat goed vooraan. Zonde. Morgen is het de laatste zware etappe en ik hoop dat ik kan overleven. Ik voel het ondertussen wel, zo drie weken aan een stuk koersen."

Styby had gelukkig ook goed nieuws te melden. Onze Tsjech opende zijn gloednieuw hotel en restaurant 'Penzion Stybar', waar ruimte is voor negentien personen in zeven kamers. "En daar wil ik graag iedereen uitnodigen", klonk het, lichtvermoeid, vanuit Spanje.

Iedereen naar Stribro dus, of naar de website.
By on 07/09/2012