Madrid bereikt

Madrid bereikt

Styby is er in geslaagd zijn eerste grote ronde uit te rijden. Onze Tsjech werkte in de slotrit van de Ronde van Spanje voor snelle man Gert Steegmans, maar wist zelf toch ook op een achtste plaats te eindigen. "En nu maar hopen dat er vanavond geen pasta op het menu staat."

De renners moesten in de laatste etappe 115 kilometer overbruggen. "De eerste vijftig kilometer ging het er rustig aan toe. In de verte kon je zelfs Madrid zien. Leuk, want zo zag ik mijn doel dichter en dichter komen. Wat ik nu voel? Moeilijk te zeggen. Het voelt misschien een beetje als een overwinning."

"Ik had vandaag nog redelijk goede benen en in de finale probeerde ik Gert naar voor te brengen. We zaten eigenlijk vier plaatsen te ver om mee te vechten voor de ritzege, maar ach. We hebben ons best gedaan en eindigden zevende en achtste."

De Vuelta zit er nu op. "Voor mij is het belangrijk dat ik deze zware ronde kon eindigen met redelijke goede benen. Nu ga ik me focussen op het wereldkampioenschap en hopen daar een goede wedstrijd te rijden. Maar vanavond? Eens goed gaan eten. Hopelijk geen pasta!"
By on 09/09/2012