Styby pakt tweede plek in Kalmthout

Styby pakt tweede plek in Kalmthout

Zdenek is tweede geworden in de veldrit van Kalmthout, de zesde wedstrijd om de wereldbeker. In de laatste ronde moest onze Tsjech, die nochtans een halve cross aan de leiding reed, Sven Nys voor laten gaan. Niels Albert eindigde als derde.

Styby nam een mindere start op het vol gesneeuwde parcours van Kalmthout. Hij dook als twaalfde het veld in maar maakte heel langzaam plaatsen goed. Net voor halfweg nam hij zelfs het roer over van Sven Vanthourenhout en reed 'ie weg van de rest.

Albert en co verloren snel terrein, tot Nys, die verschillende keren pech kende, zich opnieuw in de groep meldde. Het tempo ging de hoogte in en mede door foutjes van Styby was alles te herdoen in de laatste ronde. Nys ging erop en erover.

De Belgische kampioen reed weg en Zdenek vocht met Albert om de tweede plaats. Wanneer Nys dicht bij het einde tegen de grond ging was er weer wat hoop, maar de wereldkampioen van 2005 ging desondanks toch met de zege aan de haal.

"Natuurlijk ben ik heel teleurgesteld", zei onze kampioen na afloop. "Misschien heb ik de fout gemaakt om de laatste ronde andere banden te kiezen. Daardoor begon ik wat foutjes te maken en kwam Nys terug. Een gemiste kans, maar dat is cross."

STAND WERELDBEKER

1. Niels Albert (BEL) 435
2. Zdenek Stybar (TSJ) 435
3. Sven Nys (BEL) 350
4. Klaas Vantornout (BEL) 339
5. Francis Mourey (FRA) 302
By on 20/12/2009