Dvě jednorázovky a pak měsíc bez kola

Dvě jednorázovky a pak měsíc bez kola

Posledním silničním závodem sezóny bude pro Zdeòka jednorázovka Paříž-Tours v neděli 7. října. A po ní přijde zasloužený odpočinek.
„Určitě nebudu čtyři týdny sedět na kole a pak začnu znovu s tréninkem. Počítám, že to bude někdy v pùlce listopadu,“ řekl Zdeněk. „Součástí té pauzy bude i nějaká dovolená, protože cítím, že tělo odpočinek skutečně potřebuje. Teï na mě docela dolehla únava z Vuelty, v úterý jsem celý den ležel na gauči,“ dodal Štyby.
A lehce poupravil své cyklokrosové plány. „V prosinci pojedu na zahajovací soustředění s týmem, a když všechno dobře klapne, jel bych pár krosových závodù během Vánoc a na přelomu roku. Určitě pojedu mistrák republiky a mistrovství světa v Americe nechávám v tuhle chvíli otevřené,“ řekl Zdeněk.
Ještě se vrátil ke své premiéře na silničním mistrovství světa v elitní mužské kategorii. Myslel daleko výš než na konečné 116. místo s téměř devítiminutovou ztrátou. Jeho plány však zhatily pády.
„Byla tam spousta nervozity od začátku do konce, nikdo nikomu nedal ani centimetr. Byl to neustálý boj o pozice. My jsme si před startem domluvili nějakou taktiku, jak si vzájemně budeme pomáhat, ale bylo to hodně náročné. Když chtěl být člověk vpředu, stálo ho to hodně sil. Moc dobře se mi ze začátku nejelo. Zlepšilo se to až ve chvíli, kdy jsme přijeli na okruhy a po 200 kilometrech jsem se začal cítit jako na startu,“ popisoval Štyby.
„Øíkal jsem si, že by to ve finále nemuselo být špatné, ale za chvíli to lehlo těsně přede mnou. Spadl tam jeden kluk z Nového Zélandu, já to sice dobrzdil, ale zezadu do mě narazil někdo další a vypadlo mi zadní kolo. Než jsem ho nasadil a rozjel jsem se, ztratil jsem kontakt. Ti nejlepší byli v háji a bylo mi jasný, že to nejsedeme, protože tam moc lidí nemělo zájem jet. Mrzí mě to, chtěl jsem vpředu vydržet až do finále a zkusit si, kam až mùžu skočit v takhle dlouhém a specifickém závodě, ale nebylo mi to souzeno. Byl jsem pořádně naštvaný, ale nedá se nic dělat,“ řekl Zdeněk.
„Ještě bych rád poděkoval našemu týmu Omega Pharma-Quick Step za podporu české reprezentace během celého mistrovství světa. Tým nám přispěl částkou 10 000 eur, pùjčil nám autobus, jednoho maséra a díky tomu jsme měli komplexní zajištění pro všechny české závodníky. Moc děkujeme.“





By on 26/09/2012