Styby sluit seizoen af met tiende plaats in Parijs-Tours

Styby sluit seizoen af met tiende plaats in Parijs-Tours

De laatste wedstrijd van het seizoen zit er op. Na de Sparkassen Münsterland Giro van woensdag, waar Styby 24e werd, sloot hij vandaag zoals vele andere renners zijn seizoen af in Parijs-Tours. Onze kampioen werd niet onverdienstelijk tiende.

"Het was een van de snelste edities in 106 jaar", liet onze favoriet na afloop weten. "De wedstrijd begon heel goed voor ons, want we hadden met Sylvain Chavanel en Jerome Pineau twee mannen mee in de vlucht van elf. Maar het peloton liet helaas niet begaan."

De snelheid ging amper onder de vijftig kilometer per uur. "En dus kwam alles uiteindelijk weer samen. In de lastige finale lagen verschillende hellingen, waar mijn ploegmaat Niki Terpstra met twee anderen het verschil wist te maken. Ze bleven buiten schot, maar een overwinning zat er voor ons niet in."

Marco Marcato won voor Laurens De Vreese. Zdenek werd tiende op negentien seconden. "En daar ben ik tevreden mee. Heel blij dat ik het seizoen zo kan afsluiten. Nu ga ik een paar weken goed rusten. Niet slapen, want ik kijk al uit naar het volgende wegseizoen!"

..

"Of doe mij toch maar een winterslaap, met een paar biertjes. Slaapwel :-)"
By on 07/10/2012