Zdenek sluit jaar af met nieuwe podiumplaats

Zdenek sluit jaar af met nieuwe podiumplaats

In de avondcross van Diegem is Styby vanavond derde geworden. De overwinning ging er net als in Loenhout naar wereldkampioen Niels Albert, die solo won. Kevin Pauwels bleef een halve minuut later onze Tsjech voor in een sprint om de tweede plaats.

Styby was slecht gestart en reed na een halve ronde op plaats zestien. Die zette hij echter verrassend snel recht. In de tweede ronde nam hij al resoluut de leiding en omdat zowel Niels Albert als Sven Nys nergens waren te bespeuren, trok onze kampioen een beetje op.

"Ik weet uit de wedstrijden die ik de voorbije week al gereden heb dat ik in de eerste twee ronden niet à bloc moet gaan. Dat bekoop ik op het einde. Ik kon dus niet profiteren van hun slechte positie”, vertelde onze Tsjech, die er wel een stevig tempo uit perste, na afloop.

Steun kreeg Zdenek ook niet en mede daardoor kwam Albert in ronde drie weer terug. Daarna versnelde Klaas Vantornout en sprong de wereldkampioen er naartoe. "Ik kon niet onmiddellijk reageren, want ik zat in het wiel van Lars van der Haar en die maakte in het zand een foutje.”

Albert liet Vantornout achter en die werd opnieuw opgeraapt door de groep met Styby. Daarin legde iedereen zich snel neer bij een mogelijke tweede plaats. "Plots wou niemand meer rijden en dan had ik ook geen zin meer om te koersen. Dat was echt heel jammer.”

De wereldkampioen reed – niet onverdienstelijk – met de vingers in de neus naar de zege. "Ik heb dan maar bewust alles op de laatste ronde gezet en probeerde op het podium te komen. Kevin ging me nog vooraf, maar die derde plaats is ook mooi”, besloot onze favoriet.

Foto Š DKfotografie.nl
By on 30/12/2012