Tweede op Nieuwjaar in GP Sven Nys

Tweede op Nieuwjaar in GP Sven Nys

Met een tweede plaats in de Grote Prijs Sven Nys in Baal is er een einde gekomen aan de reeks Vlaamse crossen die Styby had opgenomen in zijn voorbereiding op het wegseizoen. Op Nieuwjaarsdag moest hij enkel Kevin Pauwels voor zich dulden. "Ik maakte teveel domme fouten om te kunnen winnen."

Klaas Vantornout nam de beste start in Baal en reed anderhalve ronde aan de leiding. Zdenek wurmde zich in ronde twee een weg naar voor en reed samen met Niels Albert en Kevin Pauwels de kloof op Vantornout dicht. Daarna veranderde de situatie bliksemsnel.

Vantornout zakte weg en ook de wereldkampioen kreeg het na verloop van tijd moeilijk in de blubber. Zdenek bleef met Pauwels over, maar ook dat bleef niet duren. Net voorbij halfweg plaatste Pauwels een versnelling en net toen kende onze man een minder goed moment.

De voorsprong van Pauwels liep langzaam maar zeker op en na een uur mocht de kopman van Sunweb zegevieren. Styby eindigde op een kleine minuut als tweede voor Albert. Sven Nys was er door ziekte trouwens niet bij in zijn eigen Grote Prijs.

"Ik had vandaag mijn beste dag van het seizoen", klonk het na afloop bij onze man. "Ik had me vandaag voorgenomen om niet af te wachten en meteen door te rijden. Maar ik maakte teveel foutjes en dan kan je niet winnen. Maar ook zonder foutjes zou het moeilijk geweest zijn Kevin te kloppen."

De wedstrijd in Baal was de laatste voor het Tsjechisch kampioenschap van volgende week. "Ik kan terugkijken op een geslaagde campagne. Ik stond bijna altijd op het podium en dat had ik zeker niet verwacht. Het is alleen jammer dat ik geen enkele cross kon winnen."

"Morgen vertrek ik op stage naar Calpe in Mallorca waar ik op de weg ga trainen met enkele ploegmaats van Omega Pharma-Quick Step. Daarna vlieg ik weer naar Tsjechië voor het kampioenschap. Ik verwacht er sneeuw. Ik hoop dat ik mijn titel er kan verlengen voor eigen volk."
By on 01/01/2013