Druhé místo, pivo v obličeji a odlet do Calpe

Druhé místo, pivo v obličeji a odlet do Calpe

Zdeněk dnešním závodem seriálu Bpost Bank-trofee v Baalu, kde skončil druhý za Kevinem Pauwelsem, zakončil své vánoční krosové turné v Belgii.
„Od začátku jsem do závodu šel s tím, že zkusím jet naplno a budu doufat, že nás vpředu zùstane co nejmíò. Jenže Kevin byl dnes nad moje síly. Já navíc dělal spoustu chyb v technice, skoro v každé zatáčce... Ale i kdybych je neudělal, tak bych se s Kevinem asi neudržel. Byla to zase bedna, což je dobré, jen to vítězství pořád chybí,“ řekl Zdeněk.
Do bojù nenastoupila hlavní hvězda, v Baalu žijící Sven Nys, jehož jméno závod nese. „Měl nějaké dýchací problémy, něco naznačoval už v Diegemu, kde se mu jelo špatně. Je jasné, že jeho neúčastí závod dost trpěl, protože tam jde spousta lidí kvùli Svenovi, ale i tak byla parádní atmosféra. Až na to, že mi v posledním kole někdo chrstnul pivo do ksichtu. Až to ten borec udělá příště, tak by mohl mít aspoò dobrý pivo, třeba Plzeò,“ snažil se Štyby zlehčit nepříjemnou chvilku.
Protože dnes závodil, na Silvestra to s oslavami nepřeháněl. „Ine udělala doma výborné jídlo, měli jsme humra s těstovinami. Překvapila mě svými kuchařskými kvalitami. Kromě toho jsme si ještě udělali Vánoce, protože jsme dřív neměli čas na rozdání dárkù. Po pùlnoci jsme si připili a šli jsme spát, abych byl fit na závod,“ prozradil Zdeněk.
Už zítra letí do španělského letoviska Calpe, aby opět trénoval na silniční sezónu. „Bude tam se mnou pár klukù z týmu: Tom Boonen, Kevin De Weert, pozítří přijede Matteo Trentin. Je to taková naše soukromá iniciativa. Od 6. ledna tam máme oficiální soustředění, ale já hned 9. letím do Prahy, abych si ve Stříbře aspoò stihl projet tra mistrovství republiky. To bude mùj poslední krosový závod, kromě něj mám hlavu už jen pro silnici,“ dodal Štyby.





By on 01/01/2013