Mallorca, Omán, klasiky i Tirreno

Mallorca, Omán, klasiky i Tirreno

Štybyho program pro první část sezóny už není tajný. Èeká ho celkem nabité jaro, které by měl odstartovat sérií jednorázových závodù Mallorca Challenge od 3. do 6. února.
„Ale ještě to není stoprocentní. Mùže se stát, že místo závodù na Mallorce budu muset do Kataru, což by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech. Hned potom bude následovat etapák Kolem Ománu, pak klasiky v Belgii a etapový závod Tirreno-Adriatico. Omán by měl být ideální příležitostí na rozjetí v teple, nejlepší klasikáři z našeho týmu už mají tenhle model osvědčený,“ prozradil Zdeněk
Vrcholem první části sezóny by měly být prestižní klasiky Kolem Flander a Paříž-Roubaix. „Jenže na ty je z našeho týmu ve hře nějakých patnáct lidí, a proto ještě nemám nic jisté. Finální rozhodnutí by mělo padnout až tak týden před těmi závody. Každopádně se na jarní klasiky strašně těším. Je to jeden z dùvodù, proč jsem se rozhodl odejít z krosu. A za největší vrchol bych považoval Flandry,“ přiznal Štyby s tím, že jeho program další části sezóny se teprve bude tvořit.
V úterý se zúčastnil prezentace týmu Omega Pharma-Quick Step na velodromu v Gentu. Ve středu byl projíždět některé úseky klasiky Omloop Het Nieuwsblad se sportovním ředitelem Wilfriedem Peetersem. „V Belgii sice napadl sníh, ale projel jsem si aspoò nejdùležitějších šedesát kilometrù na krosovém kole, takže mám docela přehled,“ řekl Zdeněk, který už ve čtvrtek odletěl na Mallorku, kde ho čeká další tréninkový blok.



ZDEÒKÙV PROGRAM

3.-6. února: Mallorca Challenge ?
11.-16. února: Kolem Ománu
23. února: Omloop Het Nieuwsblad
24. února Kuurne-Brussel-Kuurne ?
6.-12. března: Tirreno-Adriatico
17. března: Milán-San Remo
22. března: E3 Harelbeke
24. března: Gent-Wevelgem
31. března: Kolem Flander ?
7. dubna: Paříž-Roubaix ?

Závody s otazníkem ještě nejsou stoprocentně jisté.





By on 18/01/2013