Beginnen in Qatar of Mallorca

Beginnen in Qatar of Mallorca

Het wegseizoen komt steeds dichterbij. Binnen twee à drie weken ook voor Styby. De Mallorca Challenge zou zijn eerste wedstrijd worden. "Maar dat is nog niet helemaal zeker. Er is ook een mogelijkheid dat ik naar de Ronde van Qatar ga. Binnen enkele dagen weet ik het."

Na Mallorca of Qatar start onze kampioen sowieso in de Ronde van Oman. "En daarna volgt mijn eerste Belgische klassieker met de Omloop Het Nieuwsblad. Misschien doe ik Kuurne-Brussel-Kuurne, die de dag erna volgt, ook, maar dat staat ook nog niet helemaal vast."

Na het Belgisch openingsweekend kiest Zdenek Tirreno-Adriatico boven Parijs-Nice. Daar moet hij zich klaarstomen voor Milaan-Sanremo. Via de E3 Prijs Vlaanderen en Gent-Wevelgem gaat het richting de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

"Graag zou ik in beide wedstrijden willen starten. De Ronde is mijn droom. Maar ik zit in een sterk team en er zijn zeker vijftien renners die in aanmerking komen voor de selectie. En die zal pas een week op voorhand worden bekendgemaakt."

Eerder deze week stelde dat sterk team, Omega Pharma-Quick Step, zich voor aan de wereld. Een dag later verkende Styby de finale van de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik heb zo’n 60 kilometer gereden. Omdat er zoveel sneeuw lag reed ik maar op de crossfiets. ’t Was een goede training."

Op donderdag vloog onze Tsjech alweer naar Spanje waar hij ondertussen weer goed aan het trainen is.
By on 19/01/2013