Ploeg sluit Qatar af in stijl

Ploeg sluit Qatar af in stijl

Mark Cavendish heeft de zesde en laatste etappe gewonnen in de Ronde van Qatar. De kersverse ploegmaat van Styby behaalde zijn vierde ritzege en stelde daarmee de eindzege veilig. Zdenek zelf eindigde als twaalfde in het eindklassement.

"Mijn eerste rittenkoers zit erop dit jaar", vertelde Zdenek na afloop van de etappe. "Ik ben heel blij dat Cav opnieuw heeft gewonnen en hij ook eindwinnaar is. Het is leuk en het geeft veel voldoening om voor iemand als hij te werken. Al was het vandaag niet makkelijk."

In het begin van de etappe kwam de kopman ten val. "Paniek, maar gelukkig niet voor lang. De andere ploegen wilden niet profiteren van onze pech en lieten ons weer terugkomen. Heel sportief. En daarna konden Iljo Keisse en Martin Velits weer aan het werk."

"Samen reden ze weer de hele etappe als zotten aan de leiding. Ongelofelijk hoe sterk ze zijn. In de finale toonde Cavendish nog maar eens dat hij de beste sprinter in de wereld is. Op 500 meter van het einde zat hij nog in 50e positie of zo, en toch wint hij..."

Morgen vliegt Zdenek richting Oman, want daar begint maandag zijn tweede rittenkoers. "Het zal een rustdag worden, want we hebben geen fietsen. We zullen dus nog eens genieten van wat vrije tijd en wie weet ook een beetje van de zon."

Foto Š Tim De Waele
By on 08/02/2013