Zelená hora nám dala zabrat

Zelená hora nám dala zabrat

V královské etapě závodu Kolem Ománu, která končila na vrcholu Green Mountain, neboli Zelené hoře, triumfoval Španěl Rodríguez z týmu Kauša. Zdeněk skončil jako nejlepší z jezdcù stáje Omega Pharma-Quick Step na solidním 19. místě se ztrátou 1:54 min.
„Dnes to bylo fakt hodně těžké. Od začátku pracovaly hlavně týmy Sky, Astana a Saxo pro své lídry, náš tým se snažil schovat na větru Petera Velitse. Já mu měl být k ruce v závěrečném přetěžkém stoupání. Ostatní kluci nás pod kopec přivezli na výborné pozici, ale jakmile se začalo stoupat, někteří závodníci ze špičky doslova explodovali a vyrazili dopředu neskutečným tempem,“ popisoval Štyby.
„Já zùstal s Peterem, ale vùbec jsme nebyli schopni nejlepší následovat. Peo měl dnes špatný den, několikrát jsem na něj čekal, aby mu z toho pomohl, ale nešlo to. Zelená hora, to byl šílený kopec, že jsme museli použít vzadu převod 39x28,“ dodal Zdeněk, jemuž prùběžně patří 17. místo se ztrátou 1:56 min, na nového lídra Froomeho.
„Myslím, že moje forma je celkem dobrá a doufám, že to potvrdím na první vlámské klasice, kterou pro mě bude Omloop het Niuesblad.“





By on 14/02/2013