Opnieuw vijfde na sterke etappe

Opnieuw vijfde na sterke etappe

Zdenek is net als een paar dagen geleden vijfde geworden in de Ronde van Oman. In de vijfde rit trok hij samen met acht renners in de aanval. In de finale kregen ze het gezelschap van de grote kanonnen en die namen graag over. "We kwamen maar net te kort."

"Ik ben zo dood als iets", begint Styby zijn verslag. "Ik reed de hele dag in de aanval met acht andere gemotiveerde renners. ’t Was lastig. De wind draaide voortdurend en wanneer de wind hier tegen zit, is het wel stoempen. Ik voelde me de hele dag goed en probeerde te sparen voor de finale."

Daar moesten ze drie keer over dezelfde helling van zo’n 355 hoogtemeters. "Daar sloten een paar van de grote favorieten aan. In de slotfase reden Christopher Froome, Alberto Contador en Joaquim Rodriguez ook nog eens weg. Dat gat weer dichten was moeilijk."

"Als we iets beter hadden samengewerkt waren we misschien wel teruggekomen op die drie. Uiteindelijk kwamen we vijftig meter te kort. Ik ben lichtjes teleurgesteld, want de top drie was heel dichtbij. Aan de andere kant ben ik dan wel tevreden over mijn goede conditie."

In het klassement schuift Zdenek door naar een twaalfde plaats op iets meer dan twee minuten van ritwinnaar en leider Froome. Morgen volgt een relatief makkelijke slotrit naar Matrah. Wellicht trekken ze daar bij Omega Pharma-Quick Step weer de kaart van Belgisch kampioen Tom Boonen.
By on 15/02/2013