Skvělý výkon! Bedna těsně unikla

Skvělý výkon! Bedna těsně unikla

Zdeněk předvedl, že má formu jako hrom. V 5. etapě závodu Kolem Ománu jel v úniku a i když byl v závěru dostižen favority, v kopci se neztratil a skončil pátý o čtyři vteřiny za třetím Rodríguezem. Prùběžně už je dvanáctý.
„Jsem totálně hotovej,“ byla první Štybyho reakce z Ománu. „Celý den v úniku s osmi dalšími kluky, kteří měli velkou motivaci uspět, stejně jako já. Foukal docela silný vítr, který se neustále točil, a na konci přišly tři kopce. Peloton ten náš únik kontroloval, nepustili nás nad čtyři minuty,“ líčil Zdeněk.
„Celý den jsem se cítil dobře a snažil jsem se trochu šetřit síly na závěr. Když nás ti nejlepší dostihli, bylo těžké zachytit tu vedoucí trojici,“ narážel na atak Froomeho, Contadora a Rodrígueze. „Ale jeli jsme kousek za nimi v malé skupince, a kdybychom trošku líp spolupracovali, mohli jsme je docvaknout. Byli nějakých padesát metrù od nás. Je to škoda, protože bedna byla hrozně blízko. Ale na druhou stranu musím být i s tímhle umístěním v tak těžké etapě spokojen. Forma je opravdu dobrá,“ dodal Zdeněk.





By on 15/02/2013