Styby twijfelt iets te lang in de Omloop Het Nieuwsblad

Styby twijfelt iets te lang in de Omloop Het Nieuwsblad

Zdenek heeft zijn eerste Vlaamse klassieker achter de rug. In de Omloop Het Nieuwsblad moest hij vooral werken voor de ploeg. En met de tweede plaats van Stijn Vandenbergh deed Omega Pharma-Quick Step het behoorlijk goed. Styby zelf eindigde in de buik van het peloton.

"Het was vanmorgen heel koud", begint onze favoriet zijn verhaal. "En het is eigenlijk nooit warmer geworden. We reden de hele dag bij een temperatuur van nul graden. Met die wind er nog eens bij voelde het bij momenten aan als min vijf, zes graden."

De renners hadden hun voorzorgen genomen en waren goed gekleed vertrokken. In de koers kende Zdenek weinig last. "Ik voelde me eigenlijk best goed. In het begin, maar ook naar het einde toe. Ik reed op de belangrijke momenten goed vooraan."

"Maar toen de beslissing viel, op zo’n vijftig kilometer van de aankomst in Gent, heb ik wat te lang zitten twijfelen. Ik had de benen om mee te schuiven, maar ik wist dat Sylvain Chavanel en Stijn Vandenbergh al vooraan zaten. Voor de ploeg de perfecte situatie."

De twee gaven de rest van de wedstrijd kleur en Vandenbergh reed in de slotfase zelfs weg met Luca Paolini. In een sprint met twee was de Italiaan wel de rapste. "Ik denk dat er voor mij wel meer in zat. De conditie is goed, maar dat heb ik niet kunnen laten zien. Jammer."

"Ik trek er goede lessen uit en dat is ook belangrijk naar de toekomst toe", besloot onze Tsjech uiteindelijk. De volgende wedstrijd volgt morgen al met Kuurne-Brussel-Kuurne. Daar moet hij kopman Mark Cavendish naar een tweede opeenvolgende overwinning loodsen.
By on 23/02/2013