In beeld in de E3 Prijs

In beeld in de E3 Prijs

De aanloop naar de Ronde van Vlaanderen begon met de E3 Prijs in Harelbeke. Zdenek reed een goede koers, was zelfs even mee in de goede vlucht, maar kwam te kort in de finale. “Ik probeerde samen met Stijn Vandenbergh nog terug te keren, maar het vat was af.”

“Het was een stressvolle en harde wedstrijd”, blikt Styby na afloop terug. “Mijn taak was om de jongens te helpen in het begin en zorgen dat de traditionele vroege vlucht niet zo ver weg zou rijden. Als team hebben we dus perfect samengewerkt. We reden voortdurend vooraan.”

Een aantal hellingen, waaronder de Eikenberg, Taaienberg, Paterberg en de Oude Kwaremont, luidde de finale in. “Ik bleef attent vooraan koersen, net als de rest van de ploeg. Ik was blij dat ik kon laten zien dat mijn conditie goed is. Op de hellingen zat ik altijd in de buurt van de beste renners.”

“Toen Fabian Cancellara aanviel op de Oude Kwaremont ontstond in de achtervolging een groep van zeven. Met Sylvain Chavanel, Stijn Vandenbergh en mezelf waren we met z’n drieën van Omega Pharma-Quick Step vertegenwoordigd. We probeerden onmiddellijk de kloof weer te dichten.”

Daar slaagden ze helaas niet in. “Door die inspanningen en de aanvallen in de groep ging het voor mij op een gegeven ogenblik te snel. En ook Stijn moest eraf. We probeerden later terug te keren, maar dat lukte niet. Uiteindelijk werd ik 40e op iets meer dan vier minuten van Cancellara.”

“Het was een mooie wedstrijd en ik heb er weer uit geleerd. Ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijden. Zondag volgt Gent-Wevelgem al. Ik hoop maar dat het weer een stuk beter zal zijn dan dat ze nu voorspellen”, aldus Styby, die in Wevelgem zal werken voor spurtbom Mark Cavendish.

Foto Š www.christopherjobb.de
By on 23/03/2013