Skvělý zážitek na Flandrech. A teï Roubaix!

Skvělý zážitek na Flandrech. A teï Roubaix!

Štyby má za sebou premiéru na klasice Kolem Flander. A vùbec nedopadl špatně. Odvedl spoustu práce ve prospěch lídra týmu Omega Pharma-Quick Step Chavanela a nakonec obsadil 36. místo se ztrátou 2:49 min.
„Byl to pro mě obrovský zážitek. Od startu v Bruggách až do cíle,“ řekl Štyby. Ambice týmu se trochu rozsypaly hned na začátku závodu, kdy po pádu odstoupil lídr Tom Boonen. „Trefil sloupek u krajnice, který nebyl vùbec vidět. Stáli tam lidi a byl tam ještě kamión. Sám jsem ten sloupek málem taky trefil, chyběl zlomek vteřiny,“ popsal Zdeněk.
„Tím, že odstoupil Tom, jsme ztratili lídra, který měl jet o vítězství. Všechny nás jeho pád šokoval a určitě hodně chyběl. Hlavně v tom závěru. Museli jsme vsadit na druhého lídra Chavanela, který odjel taky výborný závod. Já měl za úkol být mu co nejvíc nablízku, což jsem splnil. Dovezl jsem ho vpředu pod poslední Kwaremont, ale já ten kopec pak začínal z nějaké třicáté pozice a už nebyly síly na to, abych zùstal v čelní skupině. Přesto jsem spokojen s tím, co jsem odvedl. Měl jsem možná nejlepší den z celé sezóny,“ řekl Zdeněk.
A nezapomněl vyseknout poklonu Fabianu Cancellarovi, který Flandry ovládl. „Viděl jsem jeho nástup v televizi u večeře. Bylo neskutečné, co předvedl. I ta jízda na posledních třinácti kilometrech. Foukalo hodně proti, ale on dokázal sám ještě zvýšit náskok,“ pochválil vítěze.
Výborné výkony na jarních klasikách vynesly Zdeòkovi další poctu. Příští víkend se rovněž poprvé v kariéře představí na slavné klasice na kostkách Paříž-Roubaix! „Je to další splněný sen. Věřím, že zvládnu i tenhle závod. Øíkají, že Flandry jsou daleko nervóznější, tak uvidíme.“






By on 31/03/2013