Skvělé šesté místo na Roubaix!

Skvělé šesté místo na Roubaix!

Zdeněk obsadil na klasice Paříž-Roubaix při své premiéře vynikající šesté místo, a i když nebyl daleko od ještě lepšího výsledku, připsal si jeden z největších úspěchù své silničářské kariéry. O šanci porvat se o vítězství ho připravila kolize s divákem 14 kilometrù před cílem.
Štyby, co se tam stalo?
Jel jsem v háku za Cancellarou, kvùli prachu jsem skoro nic neviděl. Najednou jsem řídítkama narazil do jednoho z divákù, který tam fotil a byl trochu skrčený. Katapultovalo mě to na druhou stranu a byl jsem rád, že jsem nespal. Ale vytrhnul jsem nohu z pedálu a v padesátikilometrové rychlosti to byla ztráta, která nešla dohnat. Přece jen jsme za sebou měli už 240 kilometrù. Jsem naštvanej, že o výsledku v takovým závodě rozhodne divák a ne nohy.

Když jsi jel sám třetí, věřil jsi, že to udržíš?
Věděl jsem, že ta skupina bude rychlá. Snažil jsem se, ale tušil jsem, že mě dojedou. Sotva se tak stalo, odjel mùj týmový kolega Niki Terpstra, tak jsem po něm samozřejmě nešel. Jsem rád, že jsem pak aspoò vyhrál spurt naší tříčlenné skupinky. Dneska jsem ze šestého místa smutný, zítra už nebudu.

Myslel jsi na víc?
Když jsme byli vpředu ve čtyřech a my dva z jednoho týmu, říkal jsem si, že by to mohlo být hodně dobré. I z té trojice jsem měl asi papírově nejlepší spurt, ale nedá se nic dělat. Stalo se a doufám, že v budoucnu budu mít ještě šanci bojovat tady o vítězství.

Vyčítáš si něco?
Že jsem od začátku skákal do únikù. Vùbec jsem si totiž nemyslel, že až v závěru nastoupí Cancellara, já budu jediný, kdo s ním vydrží. Mohl jsem pošetřit trochu víc sil. Ale myslím, že za pár dní si toho výsledku budu vážit.





By on 07/04/2013