Styby start morgen in de Ronde van Polen!

Styby start morgen in de Ronde van Polen!

Morgen gaat in Italië de Ronde van Polen van start. Mét Styby. Onze kampioen maakt zijn wederoptreden in competitie na aanhoudende knieproblemen in het voorjaar. “Het zal mijn eerste wedstrijd zijn sinds Parijs-Roubaix. En dat is al vier maand geleden. Ik kan echt niet wachten.”

De pauze tussen Roubaix en Polen duurde voor Zdenek net iets te lang. “Het was zeker niet voorzien dat ik zo lang out zou zijn. Het was de langste pauze in mijn carričre. Het was moeilijk om stil te moeten zitten. Ik ben dus heel tevreden dat ik morgen een rugnummer mag opspelden.”

Zdenek heeft geen idee hoe het zal verlopen. “We starten met twee zware etappes in Italië voor we naar Polen gaan. Ik weet echt niet hoe de benen zullen reageren. Mocht er in Polen zelf een goed resultaat in zitten, dan is dat meegenomen. Maar het belangrijkste is toch dat ik eindelijk kan koersen.”

“Ik heb de laatste anderhalve maand hard getraind. Vooral in Stribro en Sumava, in Tsjechië. De laatste twee weken trok in naar Livigno in Italië. We hadden er een goede groep, met onder andere mijn ploegmaats Tom Boonen, Michal Golas, Kevin De Weert en Serge Pauwels. Het weer was fantastisch.”

“Ik hoop dat mijn knie morgen normaal reageert tijdens de wedstrijd en dan komt alles wel goed. Mijn doelen na de Ronde van Polen? De Eneco Tour en de Ronde van Spanje!”
By on 26/07/2013