In de aanval met Nibali en Riblon

In de aanval met Nibali en Riblon

Zdenek heeft zich in de tweede etappe van de Ronde van Polen meteen laten opmerken. Onze Tsjech zat lang mee in de ontsnapping. “Wat een etappe! Op de flanken van de Passo Pordoi zat ik helaas door mijn krachten heen en moest ik de rest laten gaan. Maar slecht was mijn etappe niet.”

“Na 25 kilometer reed ik met een groep van vijftien weg uit het peloton. Er waren enkele grote namen mee, zoals Vincenzo Nibali, Christophe Riblon en mijn ploegmaat Serge Pauwels. Heel lang bleven we niet bij elkaar, want op de Passo Pampeago ging Nibali er vandoor.”

Styby slaagde er samen met Tourritwinnaar Riblon in om de kloof met de winnaar van de Giro te dichten. “Later kwamen nog een paar jongens aansluiten en waren we met zeven. Nibali moest er nog voor de Passo Pordoi af en toen dacht ik dat er misschien nog wel iets in zat.”

Alles verliep goed, tot onder de boog van de laatste vijf kilometer. “Na zes uur koersen was de power in de benen weg. Het peloton pakte me terug net voor de top. Jammer, maar oké, voor mijn tweede koersdag is dit lang niet slecht. Ik had een wattage van 312 over zes uur en een kwartier.”

“Nu rijden we per bus naar het vliegveld, hier vier uur vandaan. Daar nemen we het vliegtuig richting Krakow en morgen volgt een rustdag. Samengevat was dit een lange en harde dag vandaag”, besloot Zdenek, die 38e werd op 8’42” van ritwinnaar Riblon, die het peloton nog voor wist te blijven.
By on 28/07/2013