Positie kwijt in laatste bocht

Positie kwijt in laatste bocht

Styby is 21e geworden in de vijfde etappe van de Ronde van Polen. Die bracht de renners over verschillende hellingen van Nowy Targ naar Zakopane over 160 kilometer. Thor Hushovd was, net als een paar dagen geleden, de sterkste.

“Het ging van bij de start omhoog en dus werd het opnieuw een lastige dag. Het duurde even voor de vlucht van de dag was vertrokken. Met Michal Golas was daar wel iemand van onze ploeg mee aanwezig. In het peloton waren het Colombia en NetApp die het tempo enorm hoog hielden.”

In de finale volgde de ene aanval de andere snel op en werden de vluchters gegrepen. “Ik denk dat we bij elke demarrage wel iemand mee hadden. Iedereen van de ploeg toonde zich en de teamspirit is groot. Uiteindelijk bleef een grote groep samen en probeerde ik mee te sprinten.”

Styby zat echter iets te ver. “In de laatste ronde verloor ik mijn positie en kwam ik niet meer dichter”, aldus onze man, die als 21e over de streep kwam. In het algemeen klassement staat hij 35e op iets meer dan een kwartier van nieuwe leider Jon Izaguirre. Morgen volgt opnieuw een lastige rit.
By on 01/08/2013