Helemaal leeg

Helemaal leeg

Zdenek zal zich de zesde etappe van de Ronde van Polen nog een tijd herinneren. Onze favoriet reed zich helemaal leeg. “Het is lang geleden dat ik nog zo diep ben geweest als vandaag. Maar ik ben blij dat ik mee kon tot op drie kilometer van de streep.”

“In het begin reed een hele grote groep weg met zo’n 32 renners. Ik had niet verwacht dat ze die jongens zouden laten rijden en dus wachtte ik op de volgende ontsnapping die tot stand zou komen van zodra die groep werd gegrepen. Maar zo ver is het nooit meer gekomen.”

De groep zou pas later worden gegrepen. In de finale bleef Styby attent. “De natuurlijke selectie zorgde voor veel schifting in het peloton. Iedere ronde moesten er door de opeenvolging van hoogtemeters steeds meer renners lossen. Op drie kilometer van de streep was het toch ook mijn beurt.”

“Toch ben ik tevreden over mijn conditie na vier maanden zonder competitie. Ik hoop dat ik de volgende weken kan blijven groeien en me kan laten zien in de Eneco Tour en de Vuelta. Morgen volgt er hier nog een tijdrit, maar daar wil ik nu nog liever niet aan denken.”
By on 02/08/2013